Blog > Komentarze do wpisu
Gulasz z 這patki
Gulasz
Tradycyjny gulasz to gulasz w璕ierski. Gotowany na bazie mi瘰a wo這wego, cebuli i papryki w proszku. 安ie瘸 papryka, pomidory i czosnek s cz瘰tymi dodatkami do przepisu podstawowego. Nosi os豉wion nazw P顤k闤t.
Ale w ramach modyfikacji przepisu mo積a wo這win zast徙i ciel璚in, kurczakiem lub wieprzowin. I ja w豉郾ie tego dokona豉m. Jak sam tytu g這si, u篡豉m wy鄉ienitej w smaku i bardzo wdzi璚znej w obr鏏ce-這patki. Zrezygnowa豉m r闚nie z dodawania papryki, gdy t "w璕iersk" wersj przygotowuj na wyjatkowe okazje. A na dzi typowy, szybki, polski gulasz z mi瘰no-cebulowym sosem. Pycha!

Gulasz
Przepis :

1 kg mi瘰a z 這patki wieprzowej
cebula x2
przyprawa do gulaszu
li嗆 laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu
(marchew x2)
Mi瘰o kroimy w kostk, obtaczamy w m帷e, obsma瘸my na patelni na do嗆 du篡m ogniu.
Przek豉damy do garnka, dodajemy niezbyt drobno pokrojon cebul
(im wi璚ej cebuli, tym sos b璠zie g窷ciejszy).
Podlewamy szklank roso趾u warzywnego.
(dodajemy pokrojon w kostk marchew).
Dodajemy li嗆 laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz przypraw.
Dusimy ok. 1 godzin.
Podajemy z kasz gryczan lub na inny ulubiony spos鏏.

Gulasz
Podany z kasz gryczan jest w szczeg鏊no軼i godny polecenia. Kasza zawiera du穎 cennego bia趾a, witaminy: B1 i PP oraz jest bogata w zwi您ki mineralne, tj. 瞠lazo, wap, fosfor, potas i mied.
niedziela, 22 lutego 2009, evelvas

Liczniki na ston